Apple julkaisee iOS 14.5: n, iPadOS 14.5: n, macOS Big Sur 11.3: n, watchOS 7.4: n, tvOS 14.5: Mitä uutta

Contents

[ad_1]

Apple on julkaissut iOS 14.5: n, iPadOS 14.5: n, macOS Big Sur 11.3: n, watchOS 7.4: n ja tvOS 14.5: n laitteidensa uusina ohjelmistopäivityksinä. Vaikka kaikki nämä uudet päivitykset tuovat luettelon ominaisuuksista, jotka tarjoavat parannuksia yhteensopiville Apple-laitteille, sarjan merkittävin ja näkyvin on iOS 14.5. Viimeisin iOS-päivitys tarjoaa mahdollisuuden avata iPhonen lukitus Apple Watchilla kasvonaamiota käytettäessä. Päivityksessä on myös mahdollisuus antaa käyttäjien päättää, haluavatko Sirin puhuvan nais- vai miesäänellä, kun puhelin asetetaan ensimmäisen kerran. IOS 14.5 ja iPadOS 14.5 esittävät myös ennakoidun – kiistanalaisen – sovellusten seurannan läpinäkyvyyden, jonka avulla käyttäjät voivat hallita, minkä sovellusten tulisi sallia seurata toimintaansa muissa sovelluksissa ja verkkosivustoissa henkilökohtaisten mainosten tarjoamiseksi ja tietojen jakamiseksi kolmansien osapuolten kanssa.

Mitä uutta iOS 14.5: ssä

Yksi kauan odotetuista ominaisuuksista iOS 14.5 on kyky käyttää sinun Apple Watch avata iPhonen lukitus käytettäessä kasvonaamiota. Tämä on edistysaskel, joka on tullut melkein vuoden kuluttua Omena toi a nopeampi salasanakehote kasvotunnuksella varustetun iPhonen lukituksen avaamisen helpottamiseksi kasvonaamiota käytettäessä. Käyttäjien on vain vilkaistava heidän iPhone, Apple Watchin ranteessa, lukitsematon ja lähellä iPhonea. Apple Watchiin saapuu haptinen palaute, joka osoittaa heidän iPhonen lukituksen.

Uusi ominaisuus poistaa olennaisesti käytöstä Kasvotunnus on iPhone X ja myöhemmissä malleissa, kun he havaitsevat käyttäjän olevan kasvonaamio ja ranteessa yhteensopiva Apple Watch.

avata Apple Watch ios 14 5 kuva Apple iPhone Apple Watch

iPhone X ja uudemmat mallit voidaan nyt avata Apple Watchilla kasvonaamiota käytettäessä
Valokuvahaku: Apple

Apple on tehnyt tietyt vaatimukset jotka ovat pakollisia uuden kokemuksen saamiseksi. Tarvitset Apple Watch -sarja 3 tai uudempi malli, jossa on watchOS 7.4. Apple Watch on myös liitettävä pariksi iPhonen kanssa, ja sekä Apple Watchissa että iPhonessa on oltava Wi-Fi ja Bluetooth päällä. Sinulla on myös oltava salasana Apple Watchissa, ja rannetunnistuksen on oltava päällä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on vaatimus maskin käytöstä – mikä on myös välttämätöntä suojautua koronaviruksen leviämiseltä.

Kun olet täyttänyt kaikki vaatimukset, voit määrittää lukituksen avaamisen Apple Watch -ominaisuudella siirtymällä kohtaan asetukset > Kasvotunnus ja salasana ja avaa Avaa lukitus Apple Watchilla -vaihtoehto iPhonessa.

Jos lukituksen avaaminen Apple Watchilla ei ole mielestäsi mielenkiintoista, iOS 14.5 tuo mukanaan Siri parannuksia, mukaan lukien mahdollisuus valita ääni, joka puhuu sinulle, kun asetat laitteen ensimmäisen kerran. Voit valita, haluatko nais- vai miesäänen puhuvan.

Sirillä on myös kyky tukea Ryhmittele FaceTime. Tämä tarkoittaa, että voit nyt pyytää Siriä soittamaan FaceTime-puhelun mihin tahansa Messagesin ryhmään. Ääniavustajaan on myös päivitetty mahdollisuus ilmoittaa saapuvista puheluista kautta AirPodit tai yhteensopivat Beats-kuulokkeet ja soita hätäyhteyshenkilölle, jos iPhone-käyttäjä tarvitsee apua, mutta ei pysty soittamaan fyysisesti.

IOS 14.5 -päivitys tuo mukanaan myös App Tracking Transparency (ATT) -sovelluksen, jonka Apple ilmoitti viime vuonna ja jolla oli joitain esteitä ennen käyttöönottoa. Ominaisuus pyytää käyttäjiltä lupaa ponnahdusviestillä, kun sovellus vaatii heidän tietojensa seuraamista mainostaakseen sovelluksia tai muiden yritysten omistamia verkkosivustoja. Se kehottaa myös, kun sovellus jakaa tietoja datanvälittäjien kanssa.

Sinulla on mahdollisuus kieltää sovellusyrityksiä seuraamasta toimintaasi muiden yritysten sovelluksissa ja verkkosivustoissa napauttamalla Kysy sovellusta ei seurattavalta -ponnahdusviestissä, jonka saat useimmissa sovelluksissa iOS 14.5: n asentamisen jälkeen. Voit myös käyttää uutta yksityisyysasetusta yleisesti kaikissa sovelluksissasi siirtymällä kohtaan asetukset > Yksityisyyden seuranta ja poistetaan Salli sovellusten pyytää seurantaa -toiminto.

seuranta läpinäkyvyys kuva Apple iOS

iOS 14.5 tuo odotetun sovellusten seurannan läpinäkyvyyden
Valokuvahaku: Apple

IOS 14.5 -päivityksessä on myös uusia emoji-hahmoja, kuten kasvojen uloshengitys, kasvot kierteisillä silmillä, kasvot pilvissä, sydämet tulessa, sydämen korjaus ja partainen nainen. On myös päivitetty pari suudella emojia ja pari sydänemojilla sekä uudet ihon sävyt. Uusimman päivityksen avulla käyttäjät voivat myös ilmoittaa tapahtumista, kuten onnettomuudesta, vaarasta tai nopeuskamerasta Apple Maps. Tämä on kuitenkin alun perin rajoitettu käyttäjille Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Lisäksi iOS 14.5 tuo tukea AirTag ja sisältää uudistetun Podcastit että molemmat Apple otettu käyttöön viime viikko. Siellä on myös uudistettu News + -välilehti Apple News antaa käyttäjien löytää, ladata ja hallita aikakauslehti- ja sanomalehden numeroitaan helposti. Apple Fitness + -käyttäjät ovat myös kyenneet suoratoistamaan ääntä ja videota AirPlay 2 -tukitelevisioihin ja -laitteisiin. Lisäksi iOS 14.5: n Muistutukset tarjoaa mahdollisuuden lajitella otsikon, prioriteetin, eräpäivän tai luomispäivän mukaan. Käyttäjät voivat myös tulostaa muistutusluettelonsa.

Apple Music iOS 14.5: ssä saa myös päivityksen mahdollisuuteen antaa käyttäjien jakaa suosikkisanoituksensa Messagesin, Facebookin ja Instagram Storiesin avulla. Palvelun tilaajat voivat myös toistaa heidän kanssaan jaetun katkelman Messagesissa poistumatta keskustelustaan. Lisäksi saat kaupunkikaavioita, jotka osoittavat suosittuja yli 100 kaupungissa ympäri maailmaa.

IOS 14.5 -päivityksessä on myös kahden SIM-kortin tuki 5G-yhteydelle iPhone 12 malleja. Saat myös älykkään datan parannuksia iPhone 12-sarjan luuriin. Lisäksi Apple on tuonut kattavan navigoinnin ääniohjaukseen auttaakseen paremmin esteettömyyttä käyttäviä ihmisiä laitteillaan. Se laajentaa myös englanninkielistä tukea Australiaan ja Kanadaan ja lisää tukea espanjaksi Meksikossa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa.

Aivan kuten kaikki aiemmat iOS-päivitykset, myös uusin versio sisältää virheenkorjauksia luettelo ongelmista, jotka voit lukea Applen tukisivulta. Voit myös tarkistaa iOS-päivityksen kautta saatavat suojauskorjaukset käymällä läpi omistettu suojaussivu Apple-sivustolla.

IPadOS 14.5: n uudet ominaisuudet

Apple on myös tuonut iPadOS 14.5: n useimmilla samoilla ominaisuuksilla, jotka ovat iPhonen käyttäjien saatavilla iOS 14.5: n kautta. Tämä tarkoittaa, että saat muun muassa päivitetyn Sirin, sovellusten seurannan läpinäkyvyyden, uudet ja päivitetyt emojit, päivitetyt Podcastit ja parannetut muistutukset. Siellä on myös AirTag-tuki.

Erityisesti iPad-käyttäjille iPadOS 14.5 tukee kuitenkin myös langatonta Xbox Series X | S -ohjainta ja langatonta Sony PS5 DualSense -ohjainta.

MacOS Big Sur 11.3: n uudet ominaisuudet

Mac-käyttäjät ovat saaneet macOS Big Sur 11.3: n, joka tuo parannuksia iPhone- ja iPad-sovellusten toimintaan M1-sirulla varustetuissa laitteissa. Näihin kuuluu mahdollisuus muuttaa iPhone- tai iPad-sovelluksen ikkunan kokoa ja tuki iPhone- tai iPad-sovelluksen korkeimman resoluution versiolle koko näytössä. Näppäimistötukea on tarjottu myös iPhone- ja iPad-peleille, jotka on suunniteltu käyttämään laitteen kallistusta. Vastaavasti näppäimistö-, hiiri- ja ohjauslevytuki tukee iPhone- ja iPad-pelejä, jotka tukevat peliohjaimia. Apple on tuonut myös langattoman Xbox Series X | S -ohjaimen ja langattoman Sony PS5 DualSense -ohjaimen tuen.

MacOS Big Sur 11.3: n Safari sisältää myös päivityksen, jonka avulla käyttäjät voivat mukauttaa aloitussivunsa järjestystä. Tukea on myös WebM- ja Vorbis-video- ja -formaatille.

Mac-laitteet, joissa on M1-siru ovat saaneet horrostukea Big Sur 11.3: n kautta. Tietoja tästä Macista -asetus on myös päivitetty näyttämään Applen takuutila ja AppleCare + -peitto Palvelu-välilehdessä, kun olet kirjautuneena Apple ID: llä. Käyttäjät saavat myös tukea AppleCare + -sovelluksen ostamiseen ja ilmoittautumiseen yhteensopiville Mac-tietokoneille Tietoja tästä Macista.

Apple on myös tarjonnut korjauksia muutamalle tunnetulle ongelmalle jonka voit lukea tukisivulta. Siellä on myös tietoturvakorjaukset jotka ovat saatavilla macOS Big Sur 11.3: n kautta. Nämä on lueteltu Applen sivustolla. Lisäksi uusin macOS-päivitys tuo tuen AirTagille ja sisältää uusia emoji-päivityksiä ja monipuolisia Sirin äänioptioita sekä tarjoaa uusimmat Apple Music-, Podcasts-, News- ja Reminders-versiot, jotka ovat käytettävissä iPhonen ja iPadin käyttäjille.

WatchOS 7.4: n uudet ominaisuudet

Apple Watchin käyttäjät ovat saaneet watchOS 7.4: n, jolla on kyky avata iPhone X ja uudemmat mallit. Päivitys sisältää myös mahdollisuuden luokitella Bluetooth-laitetyyppi Asetuksiin, jotta kuulokkeet tunnistetaan oikein ääni-ilmoituksia varten. Lisäksi sen avulla käyttäjät voivat suoratoistaa ääni- ja videosisältöä Apple Fitness + -harjoituksista AirPlay 2 -yhteensopiviin televisioihin ja laitteisiin.

WatchOS 7.4 -päivitys tuo myös tukea EGC-sovellukselle ja kyvyn antaa epäsäännöllisiä sydämen rytmi-ilmoituksia Apple Watch -sarja 4 ja myöhemmin Australiassa ja Vietnamissa. Lisäksi Apple on sisällyttänyt joitain tietoturvakorjaukset watchOS 7.4: ssä, jotka on kuvattu sen tukisivulla.

Mitä uutta on tvOS 14.5: ssä

Yksi merkittävä muutos, jonka tvOS 14.5 tuo Apple TV käyttäjät voivat mitata television väritasapainoa ja tehdä tarvittavat säädöt suoraan iPhonen avulla. Tämä ominaisuus toimii iPhone X: n ja uudempien mallien kanssa, joissa on iOS 14.5 tai uudempi, ja se on yhteensopiva Apple TV 4K: n (1. sukupolvi) ja uudempien versioiden kanssa. Sinun on otettava käyttöön väritasapainotoiminto siirtymällä kohtaan asetukset > Video ja ääni > Kalibrointi Apple TV: ltäsi, jotta voit käyttää iPhoneasi television kuvien tasapainottamiseen.

Uusi tvOS-päivitys tuo myös päivitetyn Sirin, jolla on mahdollisuus kirjoittaa äänesi kautta näyttönäppäimistöllä, iPhonella, iPadilla tai Bluetooth-näppäimistöllä. Tämä auttaa sinua löytämään uusia elokuvia ja käynnistämään sovelluksia äänelläsi. Se voidaan kytkeä päälle menemällä kohtaan asetukset > Esteettömyys. Siri on saanut myös saksalaista tukea Itävallassa ja englantia Irlannissa ja Uudessa-Seelannissa.

Lisäksi tvOS 14.5 tukee uusimpia PlayStation DualSense- ja Xbox Wireless -ohjaimia. Viimeisimmän tvOS-päivityksen aloitusnäyttö saa myös mahdollisuuden poistaa sovellukset, jotka eivät ole säännöllisesti käytössä. Tämä auttaa tallentamaan tietojasi jossain määrin. Voit ottaa uuden aloitusnäyttöominaisuuden käyttöön siirtymällä kohtaan asetukset > Sovellukset.

Voit katsoa tietoturvakorjaukset saatavana tvOS 14.5: n kautta käymällä Applen tukisivun läpi.

Kuinka ladata iOS 14.5, iPadOS 14.5

IOS 14.5 -päivityksen voi ladata mistä tahansa iPhonesta tai iPod touch -mallista, joka on yhteensopiva iOS 14: n kanssa. Vastaavasti iPadOS 14.5 voidaan ladata iPadOS 14: n kanssa yhteensopivista iPad-malleista. Voit ladata päivitykset siirtymällä osoitteeseen asetukset > Kenraali > Ohjelmistopäivitys laitteeltasi.

Kuinka ladata macOS Big Sur 11.3

MacOS Big Sur 11.3 on yhteensopiva kaikkien MacBook-, iMac-, Mac mini- ja muiden Mac-tietokoneiden kanssa, jotka toimivat alkuperäisen Big Sur -päivityksen kanssa. Vaikka macOS-päivitykset saavuttavat kelvolliset mallit automaattisesti, voit tarkistaa uusimman päivityksen myös manuaalisesti – siirtymällä kohtaan Järjestelmäasetukset > Ohjelmistopäivitys napsauttamalla Apple-valikkokuvaketta tietokoneen näytön vasemmassa yläkulmassa. Voit vaihtoehtoisesti löytää päivityksen käymällä Tietoja tästä Macista -asetuksesta Apple-valikosta.

Kuinka ladata watchOS 7.4

Jos omistat Apple Watchin, joka toimii watchOS 7: llä tai uudemmalla versiolla, voit ladata watchOS 7.4: n siirtymällä kohtaan Kelloni välilehti Apple-laitteeseesi liitetyssä Watch-sovelluksessa. Voit myös ladata uusimman päivityksen suoraan Apple Watchin kautta.

Kuinka ladata tvOS 14.5

Voit ladata tvOS 14.5: n Apple TV: lle siirtymällä osoitteeseen asetukset > Järjestelmä > Ohjelmistopäivitys. Päivitys saapuu laitteellesi myös automaattisesti, jos olet ottanut automaattiset päivitykset käyttöön.


Sukellamme kaikkeen Appleen – iPad Pro, iMac, Apple TV 4K ja AirTag – tällä viikolla Orbitaali, Gadgets 360 -podcast. Orbital on saatavilla osoitteessa Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotifyja mistä tahansa saat podcastisi.

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chasing the Dream: A Beginner’s Guide to Playing Mega Millions top The best of download video from url The best of download video from url Top Gun flight experience