Google Workspace kääntyy älykkäiksi siruiksi kutomaan dokumentit, tehtävät ja tapaamiset yhdessä

[ad_1]

Google lanseeraa tänään Workspace-tuottavuuspaketin uusia ominaisuuksia, alkaen uusista “älykkäistä siruista”, jotka yhdistävät Google-dokumentit muihin tuotteisiin. Aivan kuten voit merkitä ihmisiä @ -merkillä, voit käyttää sitä tämän päivän jälkeen erikoistumaan linkkeihin asiakirjoissa, jotka yhdistävät muita tiedostoja tai kokouksia. Ne ovat osa sitä, mitä Google kutsuu ”älykkääksi kankaaksi”, uudeksi aloitteeksi, joka lupaa lisätä Workspacen tuoteparannusten kadenssia.

Älykkään kankaan idea on samanlainen kuin työpaikan tuottavuusohjelman unelmat, jotka saavuttavat niin kauan kuin OpenDoc 90-luvulla: Pienemmillä tietobiteillä, kuten kaavioilla, tekstillä ja kuvilla, tulee modulaarisempia ja toisiinsa liittyviä. Se ei ole erilainen kuin Microsoftin Fluid Office -asiakirjaprojekti, joka käynnistettiin viime vuonna.

Viime kädessä Google pyrkii saamaan kaikki Workspace-sovelluskokonaisuutensa toisiinsa. Voit aloittaa Meet-videokeskustelun suoraan Docsissa tai jakaa dokumenttisi suoraan Meet-puheluun asiakirjan painikkeella. Kaikesta integraatiosta on hyötyä, mutta sillä on myös (Google) etu, että se ehkä houkuttelee käyttäjiä käyttämään kilpailevia tuotteita, kuten Zoom tai Slack, ja sen sijaan käyttämään Googlen yhtenäistä pakettia.

Muita pieniä päivityksiä on runsaasti: Google Docsissa on emoji-reaktioita perinteisten kommenttien lisäksi, uusi aikajananäkymä Google Sheetsissä projektinhallinnan parantamiseksi ja mikä parasta: uusi “sivuton” näkymä Google Docsissa, joka poistaa kaikki oletus, että asiakirjasi on tarkoitettu 8,5 x 11 paperille. Se muuttaa asiakirjan koon dynaamisesti verkkoselaimesi kokoon, kuten verkkosovelluksen pitäisi.

Lopuksi Google lisää Google-dokumentteihin joitain “avustavan kirjoittamisen” ominaisuuksia, jotka vaihtelevat varoittamisesta loukkaavasta kielestä, sanallisuudesta tai ei-kattavasta kielestä.

Yhdessä se on tarttuva päivityspussi, mutta asia, jota pitää seurata eteenpäin, on älykäs kangas-toiminto, joka on rakennettu uudelle Workspace-sovellusten kehykselle, joka voi nopeuttaa kehitystä.


GIF: Google

Älykkäät sirut ja mallit

Google Docsista alkaen älykäs kangas helpottaa älykkäiden objektien – nimeltään sirujen – lisäämistä dynaamisesti Googlen toimistopaketin muihin osiin. Google on kuitenkin alkamassa pienestä. Aluksi älykkäät sirut muodostavat yhteyden vain muihin asiakirjoihin, kontakteihin ja kokouksiin. Vie hiiri yhden niistä päälle avautuu ruutu, jossa on olennaisia ​​tietoja, joiden kanssa voit olla vuorovaikutuksessa.

Piirin lisäämiseksi Google luottaa luultavasti jo tuntemallesi vuorovaikutusmallille: @ -tagille. Kirjoita @ -symboli Google-dokumentteihin, ja se avautuu valikkoon, jossa on luettelo joukko näitä elementtejä, ja voit kirjoittaa, kun haluat kaventaa sen alas siihen kohtaan, jonka haluat sisällyttää. Paina Enter ja se tekee älykkään sirun.

“Emme halua sinun joutuvan oppimaan uutta hyötyä”, sanoo Erika Trautman, johtaja, Google Workspace. “Tätä ihmiset osaavat käyttää, ja miljoonat ihmiset käyttävät sitä päivittäin.”


GIF: Google

Jos linkität toiseen asiakirjaan tai taulukkoon, voit selata kyseistä asiakirjaa rivinvaihdettavassa hiiren ruudussa – ja sen pitäisi toimia useiden erilaisten tiedostotyyppien kanssa Google Drivessa, mukaan lukien Microsoft Office -asiakirjat.

Älykkäät sirut tekevät muutakin kuin vain linkittämisen tai luomisen leijulaatikoihin. @ -Merkki voi tuoda mukautettuja malleja esimerkiksi projektihallintataulukoihin, äänestyksen ja tehtävien seurannan kanssa. Jos valitset kokousmallin, se täyttää automaattisesti älykkäät tagit osallistujille ja kalenterikutsuun liitetyt tiedostot.

Voit myös luoda tehtäväluetteloita Google-asiakirjoihin ja määrittää ne sitten yhteyshenkilölle – ja jos he valitsevat, nämä tehtävät synkronoidaan automaattisesti Google Tasksin kanssa (joka muuten ei vieläkään saa omaa verkkosivustoa ja asuu vain sivupalkki muissa Google-sovelluksissa jostain syystä).

Google sanoo, että älykkäät sirut tulevat myös Google Sheetsiin “tulevina kuukausina”.


GIF: Google

Sivuton näkymä, aikataulut ja muut ominaisuudet

Älykkäiden sirujen rinnalla on tänään ilmoitettu muutamia ominaisuuksia, joista monilla on todennäköisesti välittömämpi vaikutus monien ihmisten päivittäiseen työhön.

Google-dokumenttien sivuton muoto on myöhässä, erityisesti kun otetaan huomioon kuinka yksinkertainen se on. Se vain poistaa täysin tarpeettoman “sivunvaihdon” käsitteen ja saa tekstin virtaamaan sujuvasti riippumatta selainikkunan leveydestä. Se saapuu juuri ajoissa Ethan Marcotten 11-vuotispäivään ratkaiseva reagoiva verkkosivujen artikkeli.

Jos käytät Google Sheetsia projektien seuraamiseen, on uusi aikajananäkymä, jota voidaan käyttää useiden päällekkäisten tehtävien seuraamiseen. Levyt myös lopulta saat hiukan älykkäämpiä kaavojen automaattista ehdottamista, kun vedät hiirtä solujen yli – ja tarjoa parempaa vianmääritystä rikkoutuneille.

Google Meet -tapahtumassa on myös joukko integraatioita. Docsin, Sheetsin ja Slidesin avulla voit esitellä heitä suoraan kokoukseen ilman, että ruudutat näytön jakamisvaihtoehtoja. Myöhemmin tänä syksynä kaikki kolme integroivat Meetin suoraan, joten voit aloittaa kokouksen suoraan asiakirja-välilehdessä.

Kuva: Google

Kuva: Google

Kuva: Google

Dokumentit saavat myös joitain uusia vaihtoehtoja, jotka ovat joko upeita, raivostuttavia tai ehkä hieman molempia. Kommenttien jättämisen sijaan sinulla on pian mahdollisuus laittaa emoji-reaktio kappaleeseen.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, lisää vielä yksi sileä alleviiva, jotta pääset yhdessä punaisen kanssa kirjoitusvirheille ja vihreän kieliopille: violetti tyylille. Google-dokumentit pystyvät tekemään ehdotuksia erilaisista kirjoitustyyliongelmista aina aidosti tärkeistä asioista (ehdottaa osallistavaa kieltä, kuten “postimies” postilaatikkoon) “holhoukseen (ehdottaa” to “” jotta “jotta”) ja suorastaan ​​viktoriaaninen (alleviivaa kirouksia). Se on samanlainen kuin Kielioppi ja Microsoft Editor.

Kuva: Google

Työtila ja verkko

Viime viikko, Google julkaisi blogikirjoituksen ilmoitetaan, että “Google Docs käyttää nyt kankaalle perustuvaa hahmonnusta: tämä voi vaikuttaa joihinkin Chrome-laajennuksiin.” Tuo “kangas” on erilainen kuin älykäs kangas, josta olemme keskustelleet. Pahoittelen ilmoittaessani, että meidän on nyt keskusteltava lyhyesti verkkostandardeista, mutta se on merkityksellistä.

A erittäin korkealla tasolla, kangas on elementti, jonka voit laittaa mille tahansa HTML-sivulle, ja kuten nimestä voi päätellä, se on tyhjä tila, jolla voit näyttää monimutkaisempia asioita – kuten skripteillä rakennettuja juttuja. Pohjimmiltaan se istuu verkkotekniikan päällä, mutta – riippuen siitä, keneltä kysyt – se ei ole tehty / verkkotekniikka. Se on tekniikka koodin sijoittamiseksi verkkosivulle, joka ei välttämättä käytä tavaraa, jonka saatat ajatella koodiksi, joka muodostaa suurimman osan verkosta, kuten HTML, CSS ja niin edelleen.

Otan tämän esille, koska se aiheutti hieman sekoitusta verkkoyhteisössä viime viikolla. Yksi pidättäytyminen on, että Google on yksi verkon suurimmista mestareista ja sijoittaa merkittäviä teknisiä resursseja verkkotekniikoihin – ja jos Workspace ei käytä niitä ydinominaisuuksiin, se on parhaimmillaan huono merkki ja haitallinen verkon kehitykselle osoitteessa pahinta.

Google vaatii, että siirtyminen perinteisemmästä verkkokoodista kankaalle ei liity tämän päivän ilmoituksiin, mutta Trautman myöntää, että “teknologian muutos on osa sitä, mikä antaa meille mahdollisuuden innovoida ja tuoda näitä uusia etuja eteenpäin”.

Samanaikaisesti Javier Soltero, Google Workspacen varatoimitusjohtaja ja GM, korostaa, että Google – ja erityisesti Workspaces-tiimi – osallistuu melko vähän verkkoon: “Olemme innokkaasti sitoutuneet ohjaamaan innovaatioiden polkua verkossa. […] Nämä standardit ovat meille todella tärkeitä. Ja tämä lähestymistapa on meille mahdollisuus meille esitellä, mitä voit tehdä näiden sovellusten kautta. “

On epäselvää, mitkä kolmannen osapuolen Workspace-laajennukset tai mitkä Chrome-laajennukset saattavat rikkoutua tulevaisuudessa, mutta tämä pätee kaikkiin verkkosovelluksiin, riippumatta siitä, mihin tekniikkaan se on rakennettu. Google sanoo, että sen älykäs sirujärjestelmä tahtoa olla avoin muille yrityksille. ”Emme halua, että tämä olisi aidattu puutarha. Se on laajennettavissa ”, Trautman sanoo. “Meillä on kolmannen osapuolen kumppanuuksia käynnissä.”

Viime kädessä tärkein kysymys ei välttämättä ole se, käyttääkö Google perinteisiä verkkoteknologioita, vaan onko Google Workspace edelleen todellinen verkkosovellus vain Chrome-sovelluksen sijaan. Jotta se olisi totta, sen on oltava laajalti yhteensopiva monissa työpöytä- ja mobiiliselaimissa.

Vastaus tähän kysymykseen osoittautuu melko monimutkaiseksi, koska verkkostandardit ovat monimutkaisia.

Google sanoo, että Blink-pohjaisten työpöydän selainten (mukaan lukien Chrome ja Edge) tulisi tukea kaikkia tässä mainittuja ominaisuuksia. WebKitin (Safari) ja Geckon (Firefox) työpöydän selainten tulisi tukea kaikkea muuta paitsi joitain Meet-ominaisuuksia, kuten videoneuvottelun avaaminen Docsissa.

Google tukee virallisesti mobiiliselaimien “katselutilaa” (vaikka iPad voi esiintyä työpöytäselaimena ja toimii). Yleensä Google haluaa ohjata mobiili- ja iPad-käyttäjiä natiivisovelluksiinsa. Nämä sovellukset tukevat monia älykkäitä piirtoalustan ominaisuuksia, kuten älykkäitä siruja, tehtävien integrointia ja reagoivaa sivutonta asettelua – mutta ohita muut, kuten mallit ja purppuranväriset avustavat kirjoitukset.

Kuva: Google

Yhtenäinen tuotesuunnitelma. Googlessa. Todella!

Google Workspace oli repeytymässä vuonna 2020, ja se lisäsi uusia ominaisuuksia ja tuotemerkkejä uudestaan ​​G Suitesta (nimi, jonka olet todennäköisesti edelleen liittänyt Docs-, Sheets- ja Meet-tuotteisiin). Monet kehityksestä olivat välttämättömiä (ja myöhässä olevia) parannuksia sekä Meetille että Chatille, jotka ovat tärkeitä etätyön yhteistyövälineitä.

Pandemia kiinnitti varmasti enemmän prioriteetteja ja resursseja näiden ominaisuuksien taakse, mutta heidän mielenkiintonsa ei ollut se, mitä he tekivät, vaan se, miten he näyttivät olevan osa suurempaa suunnitelmaa sen sijaan, että vain lisätään sattumanvaraisesti Google-insinöörille. Jopa Google Chatilla, Slack-kilpailijalla, joka on viimeisen vuosikymmenen aikana Googlen murtuneiden viestisovellusten fiascojen perijä, näyttää olevan johdonmukainen tuotesuunnittelu näinä päivinä.

Se tapahtui Solteron johdolla, joka tuli Google Microsoftilta vuonna 2018. Hän tuli Microsoftin palvelukseen hankkiessaan niin hyvän sähköpostiohjelman Accomplin, josta lopulta tuli Outlook for Mobile. Nyt vastuussa Workspacesta ja Googlen viestintäsovelluksista, Soltero työskentelee järjestelmällisesti tiiminsä kohti uutta näkemystä Workspacesta. Visioon näyttää vaikuttavan trendikkäimmät tuottavuussovellukset, kuten Notion, kuin Microsoft Office.

Itse asiassa puhumalla Trautmanin tai Solteron kanssa jopa yksinkertaisten kysymysten esittäminen, kuten kuinka Docs-älypiiri voisi luoda Google-tehtävän, johtaa nopeasti huimaaviin keskusteluihin tuotesuunnittelusta ja yhteistyötyön tulevaisuudesta. “Haluamme, että kaikki tämä on hupun alla ja täysin näkymätöntä”, Trautman sanoo. “Haluamme, että käyttäytyminen tietää käyttäjän näkökulmasta, mitä aiot ja tehdä, mitä aiot.”

”Tekninen monimutkaisuus […] ei ole yhtä tärkeää kuin hillitsevyys ja ennustettavuus, jonka sinun on toimitettava käyttäjille ”, Soltero lisää. Googlelle se oli tietoinen valinta aloittaa Docsista ja rakentaa sieltä sen sijaan, että luotaisiin kokonaan uusi tuote tai järjestelmä yhteistyölle. Se yrittää tavata käyttäjiä siellä missä he jo ovat ja rakentaa sitä.

Tällä lähestymistavalla on rajoituksia, mutta se tekee ehdottomasti uusista ominaisuuksista helpommin lähestyttävän. Workspace-tiimi pyrkii tarkoituksella auttamaan käyttäjiä luomaan uusia tapoja orgaanisesti sen sijaan, että ryhtyisi täysin uusiin puitteisiin ymmärtääkseen, miten tuottavuusohjelmistot voisivat toimia heidän kanssaan. Käsite, mainitakseni esimerkin uudestaan, on uskomattoman rikas ja tehokas, jos pystyt sukeltamaan siihen järjestelmään ja viettämään sen oppimiseen tarvittavan ajan, mutta Workspace on jättiläinen tuote, jolla on jättiläinen käyttäjäkunta, joka ei pääse sinne oikein pois.

Mitä tulee tulevaan järjestelmään, joka tosiasiallisesti esittelee kaikki nämä yhteydet, tehtävät ja asiakirjat uudessa hallintapaneelissa? Soltero sanoo: “En halua pilata loppuamme etenemissuunnitelmaa”, mutta “on olemassa monia esimerkkejä päätöksistä, jotka voisit tehdä näiden asioiden yhdistämiseksi, ja päätöksen siitä, luodaanko vielä uuden pinnan … mielestäni pidättyminen ei todellakaan ole vain oikea puhelu, mutta se on tyypillisempi sille, mikä on tehnyt Googlesta menestyvän. “

Toisin sanoen, jos toivoisit, että tämä uusi toisiinsa yhdistetty ja yhteistyössä toimiva älykäs kangas kuvaa Google Waven paluu, se ei.[ad_2]

Leave feedback about this

  • Rating

Flying in Style: Explore the World’s Tiniest Jets! How Fast Is a Private Flight? Master the Skies with Your Private Jet License with Easy Steps! Top 8 Best Private Jet Companies Your Ultimate Guide to Private Jet Memberships!