Kuinka vastuullisesti päästä eroon hylkäämistäsi asioista

[ad_1]

Jos olet ollut kotona yli vuoden, olet ehkä käyttänyt tilaisuutta käydä läpi kaikki nämä tekniset laitteet, kirjat, vanhat vaatteet ja muut detritukset, jotka ovat kasaantuneet vuosien varrella. Tai ehkä olet päivittänyt joukon omaisuuttasi viime aikoina ja huomannut yhtäkkiä, että sinulla ei ole tilaa korvaamillesi tavaroille.

Mistä tahansa syystä, jos sinulla on pusseja tekniikkaa, vaatteita, kirjoja ja muuta mitä sinun tarvitsee päästä eroon, haluat päästä eroon niistä vastuullisesti. Minne menet täältä?

Kuten jo tiedätte, vain polkumyynti ei ole vaihtoehto. Vanhojen ja tarpeettomien tavaroiden uudelleenkäytöstä ja kierrätyksestä on tullut tärkeä osa pyrkimystä säilyttää maailman ympäristö. Monet osavaltiot ja kaupunkialueet määräävät tekniikan, metallien, paperitavaroiden tai muiden aineiden kierrätyksen, mutta vaikka asutkin alueella, jota laki ei vaadi, et todennäköisesti halua lisätä enempää maailman roskakoriin.

Ongelmana on löytää, miten ja missä pääset eroon tavaroistasi eniten etua ja vähiten ympäristöä vahingoittamalla. Tämä on saattanut olla tavallista vaikeampaa noin viime vuoden aikana, koska monet kierrätysresurssit on keskeytetty pandemian aikana, ja niiden palautuminen voi olla hidasta. On kuitenkin edelleen olemassa useita verkkopalveluja, jotka voivat auttaa sinua selvittämään, kuinka päästä vastuullisesti eroon – ja mahdollisesti ansaita rahaa prosessin aikana.

Tässä on joitain tarkistettavia sivustoja riippuen siitä, mitä haluat hävittää ja miten haluat tehdä sen.

Tech

vanha puhelin

Aiotko ostaa uuden puhelimen tai kannettavan tietokoneen? Ennen kuin teet ostoksen, tarkista kaikki saatavilla olevat valmistajan vaihtokaupat Macit, Pikselitja muut laitteet.

Jos et pidä myyjän tarjouksesta, voit myydä teknologiasi. On online-myyjiä, jotka ottavat käytetyn laitteen pois käsiltäsi ja antavat sinulle jotain. Decluttresimerkiksi antaa alustavan tarjouksen puhelimellasi tai tekniikallasi. (Siihen tarvitaan myös CD-levyjä, DVD-levyjä, pelejä, kirjoja ja Legoa.) Voit myydä myös esimerkiksi palvelun kautta Vaihda, joka veloittaa ostajalta, ei myyjältä, maksun (mutta myyjän on maksettava PayPalin transaktiomaksu). Amazon on myös vaihto-ohjelma, vaikka maksu tapahtuu lahjakortin muodossa.

Voit antaa sen myös hyväntekeväisyyteen. On olemassa useita ohjelmia, jotka antavat tietokoneita niitä tarvitseville ihmisille tai organisaatioille. Esimerkiksi, Syyt aiheuttavat tietokoneet välittää tekniikkaa niitä tarvitseville henkilöille; Maailman tietokonepörssi lähettää kunnostetut pöytä- ja kannettavat tietokoneet kehitysmaiden kouluihin, kirjastoihin, yhteisökeskuksiin ja yliopistoihin; ja Globetops avulla voit valita, kuka saa kunnostetun kannettavan tietokoneen käyttämällä online-kuvauksia (tai voit vain lahjoittaa tekniikkasi ja antaa Globetopsin päättää). Kuten minkä tahansa hyväntekeväisyyslaitoksen kohdalla, on hyvä tarkistaa ne ennen antamista. (Verkossa on useita hyväntekeväisyystietosivustoja.)

Jos sinulla on niin vanha tekniikka, että kukaan ei halua sitä, on aika hävittää se – tietysti ympäristötietoisella tavalla. Itse asiassa, jos heität vain tietokoneen tai television, saatat rikkoa lakia asuinpaikkasi mukaan. . -Lehdelle kirjoitetun vuoden 2018 artikkelin mukaan Kansallinen valtionlainsäädäntöneuvosto“25 osavaltiota ja Columbian piirikunta ovat antaneet lainsäädäntöä, jolla perustetaan osavaltion laajuinen elektronisen jätteen tai sähköisen jätteen kierrätysohjelma.”

Jos asut kaupunkialueella, on todennäköistä, että on olemassa jonkinlainen kierrätysohjelma (tai jopa pakollinen). Monissa tapauksissa elektroniikkaa myyvät kaupat tarjoavat myös kierrätystä (joskus maksua vastaan); sinun tarvitsee vain tuoda tavarasi kauppaan. Tai voit kokeilla Maa911 löytääksesi lähimmän kierrätyskeskuksen. Tarkista kuitenkin aina suoraan keskustasta tai kaupasta, ennen kuin menet sinne; monet kierrätysohjelmat saattavat edelleen olla odotustilassa pandemian takia.

Paristojen turvallinen hävittäminen voi olla tuskaa. Call2Recycle voi auttaa sinua selvittämään, mihin pudottaa keräämäsi paristot. Jos koti- tai toimistosi ulottuvilla ei ole tiloja, BigGreenBox hävittää sen sinulle – mutta ei ilmaiseksi. Hinnat alkavat 36 dollaria laatikkoon, johon mahtuu 10 kiloa paristoja (sisältää kuljetuksen ja käsittelyn).

Lopuksi, jos pidät edelleen kiinni vanhempiesi vanhasta BlackBerry PDA: sta tai Commodore 64: stä, saatat haluta nähdä, voitko lahjoittaa sen museolle. Teknologiamuseoita, jotka hyväksyvät lahjoituksia, ei ole niin paljon kuin ennen, mutta jos sinulla on jotain vanhaa ja / tai epätavallista, se on veron arvoinen verohelpotuksista. Molemmat MIT-museo ja Tietokonehistoriamuseo on lomakkeita, jotka voit täyttää.

Vaatetus

Xiaomi Mi 5 -kameranäytekuvat - vaatteet

Voit jakaa vaatetussivustot kolmeen luokkaan: ne, jotka käsittelevät uusimpia tyylikkäitä ja kalliimpia vaatteita ja koruja, ne, jotka käsittelevät suurimpia keskitason tuotemerkkejä, ja jälleenmyyjät perinteisissä alennusjäännöksissä.

Huippuluokassa ovat lähetysyritykset, jotka toimivat välittäjinä niille, jotka haluavat myydä suunnittelijavaatteita, koruja ja muita arvokkaita esineitä, ja niille, jotka haluavat ostaa niitä. Suurin osa näistä, kuten Todellinen, Rebagja Vestiaire-kollektiivi, todista kaikki tuotteet, joita myydään heidän kauttaan, ja ottaa vain viimeisimmät muodit, joten ne eivät ole minne mennä päästäksesi eroon takista, joka on ripustettu kaapissasi 10 vuotta. Kuitenkin, jos olet sellainen ostaja, joka ostaa uusimmat tyylit joka kausi, nämä saattavat olla siellä, missä haluat myydä ja ostaa.

Lisähuomautus: jos sinulla on liikevaatteita, joita et enää käytä, on useita organisaatioita, jotka hyväksyvät hyvässä kunnossa olevat toimistovaatteet työnhakijoille. Suurin osa näistä on paikallisia; esimerkiksi NYC: n alueella on Pohjakaappi naisille ja Ura vaihde miehille. Paras tapa löytää organisaatio alueeltasi on kokeilla hyväntekeväisyysoppaita, kuten Charity Navigator tai GuideStar.

Vähemmän korkealaatuisia vaatteita varten sivustot, kuten Tradesy käsittele sekä korkealaatuisia että edullisia vaatteita, kenkiä ja koruja. Tradesy ottaa suoran palkkion myyjältä, vaikka se tarkistaa, onko etiketin aitoudesta kysyttävää. Voit myös kokeilla sivustoja, kuten ThredUp, joka käsittelee tuhansia suuria tuotemerkkejä; lähetät varovasti käytettyjä vaatteitasi suoraan palveluun, ja jos se hyväksyy (ja myy) vaatteesi, voit valita käteisellä tai luottolla joko ThredUpilta tai siihen liittyvältä jälleenmyyjältä.

Jos haluat päästä eroon vanhemmista vaatteistasi, saatat löytää sen hieman vaikeammaksi kuin ennen. Monista hyväntekeväisyysjärjestöistä, jotka hyväksyivät aiemmin kuluneet tai vanhentuneet vaatteet, on tullut valikoivampia, osittain siksi vanhojen vaatteiden jälleenmyynti ulkomaille on hiipumassa. Lisäksi taitavat kuluttajat ovat varovaisia ​​kaikkialla läsnä olevista pudotettavista vaateastioista, koska monet todella kuuluvat voittoa tavoitteleviin yrityksiin.

Jos et pääse paikalliseen liikearvokauppaan, yksi paikka kokeilla on Vietnamin Amerikan veteraanit. Sen verkkosivusto antaa sinun ajoittaa nouto (olettaen, että se palvelee alueesi). GiveBackBox kannustaa sinua käyttämään laatikkoa, johon uudet vaatteesi lähetettiin, lähettämään vanhat tavarat (se pyytää lähettämään vähintään viisi tavaraa) hyväntekeväisyyteen; Sivusto tarjoaa etukäteen maksetun lähetystarran.

Kirjat

Kuva: Andrew Liptak / The Verge

Kirjoja, jotka on valmistettu pikemminkin paperista kuin pikseleistä, ovat edelleen ympärillä, ja jos kasat nousevat liian korkeaksi kotiisi, haluat todennäköisesti päästä eroon ainakin joistakin niistä.

Yksi ratkaisu on myydä kirjoja esimerkiksi sivuston kautta Amazon, vaikka se voi olla monimutkaista. Yksityishenkilönä (toisin kuin yritys) sinun on perustettava myyjän tili ja maksettava Amazonille 99 senttiä kirjaa kohti. Ja mahdollisuutesi todella myydä voi olla vähäinen kukaan; on paljon ammattimaisia ​​kirjakauppiaita, jotka käyttävät Amazonia eroon ylimääräisestä varastosta, joten he myyvät kirjojaan 99 sentillä plus toimitusmaksu, mikä vaikeuttaa yksilöiden kilpailua.

Voit myös kokeilla suosittuja jälleenmyyjiä, kuten Powell’s tai AbeBooks. Annat heille ISBN-numeron ja kirjan (teiden) kunnon, ja he antavat sinulle tarjouksen. Sitten postitat kirjat heille ja saat palkkasi.

Jos sinulla on oppikirjoja, joita et enää tarvitse – ja me kaikki tiedämme, kuinka kalliita ne voivat saada -, voit kokeilla AbeBooksia, Bookbytetai GoTextbooks. BookScouter näyttää sinulle erilaisten kirjakauppojen tarjoamat hinnat ja käyttäjien arviot, ja voit valita, mille myydä.

Jos haluat vain päästä eroon kirjoistasi etkä ole huolissasi maksamisesta, on sivustoja, kuten Parempia maailman kirjoja, voittoa tavoitteleva yritys, jolla on pudotuslaatikoita ympäri maata ja joka käyttää prosenttiosuutta tuloistaan ​​lukutaidon edistämiseen. Verkossa on myös erikoistuneita organisaatioita, jotka auttavat sinua lähettämään kirjoja esimerkiksi niitä tarvitseville ihmisille Kirjat sotilaille.

Voit myös mennä paikalliseen. Kirjastot ja käytetyt kirjakaupat ovat perinteisesti olleet hyviä tapoja ihmisille purkaa kirjoja, joita he eivät enää halua. Monet kirjastot vievät edelleen kirjoja, joita he voivat lisätä kokoelmiinsa, myydä tai lahjoittaa. On kuitenkin hyvä mennä verkkoon ja tarkistaa kirjaston verkkosivustolta, että he hyväksyvät lahjoitukset. (Voit myös mennä todella vanhanaikaiseksi ja soittaa heille.) Käytetyt kirjakaupat hyväksyvät yleensä kirjat joko pienestä maksusta tai hyvitykseksi kirjaostoksille. Paras tapa selvittää, onko alueellasi sellaisia, on mennä Google Mapsiin ja etsiä käytettyjä kirjakauppoja.

Lopuksi voit rakentaa oman kirjastosi. Pieni ilmainen kirjasto sivusto tarjoaa kaikki tiedot, joita tarvitset pienen kirjalainaohjelman aloittamiseen aivan talosi ulkopuolella (tai kuinka löytää lähin). Ja jos joku naapureistasi on jo aloittanut yhden, ehkä voit lahjoittaa heille!

Kaikki muu

Kuva: James Bareham / The Verge

Kun haluat myydä tavaraa, yksi niistä paikoista, joita ihmiset vielä ajattelevat, on eBay. Ja aivan oikein: täältä monet ostajat menevät etsittäessään sopimusta. EBayssa myyvät ihmiset vaihtelevat kertaluonteisista ihmisistä ammattimaisiin vähittäiskauppiaisiin. Näin se toimii:

  • Saat jopa 250 ilmaista ilmoitusta kuukaudessa useimmille tuotetyypeille; sen jälkeen, se on 35 senttiä ilmoitusta kohden.
  • Kun tuotteesi on myyty, eBay kerää 12,55 prosenttia lopullisesta arvosta 7500 dollariin asti ja 2,35 prosenttia kaikista arvoista, joiden arvo ylittää 7500 dollaria.
  • On olemassa useita poikkeuksia: 5,85 prosenttia kitaroille ja bassoille (2,35 prosenttia kaikista arvoista yli 7500 dollaria); 3 prosenttia raskaille laitteille (0,5 prosenttia yli 15 000 dollarin arvoisille) ja 14,55 prosenttia elokuville ja TV: lle, vinyylilevyjä lukuun ottamatta (2,35 prosenttia yli 7500 dollarin arvosta). On muitakin poikkeuksia; voit löytää ne kaikki tässä.

(Huomaa, että eBayssa on myös erilaiset maksut ihmisille, joilla on ns.hallinnoidut maksut”Ja ammattitason myyjien eri tasoille.)

EBayssa myyminen vie aikaa, vaivaa ja kärsivällisyyttä, mutta se voi olla sen arvoista. Paras tapa aloittaa on tehdä nopea haku ja nähdä hintahinta, jota kohteesi (tai vastaava esine) myy.

On muitakin paikkoja, joissa voit myydä tavaraa. Jos olet Facebookissa, voit myydä tavaraa sen avulla Kauppapaikka. Helpoin on myydä paikallisesti, missä voit tavata ostajan vaihtamaan vai järjestämään pudotuksen. Voit myös järjestää tavarasi lähettämisen; jos on, niin on useita noudatettavia sääntöjä. Muita sivustoja, jotka auttavat sinua myymään tai luovuttamaan tuotteita paikallisesti, ovat Seuraava ovi ja se vanha valmiustila, Craigslist.

Vain lahjoille Freecycle on palvelu, joka esittelee paikallisia ihmisiä, joilla on tavaraa, muille paikallisille ihmisille, jotka haluavat sitä. Kun olet löytänyt yhteisösi Freecycle-pääsivuston läpi, sinua neuvotaan, miten mainostaa lahjoittamaasi. Freecycle lähettää sähköpostisi kaikille tilaajilleen ja kaikille, jotka haluavat objektin vastauksia. Heidän sähköpostinsa työnnetään henkilökohtaiseen sähköpostiisi, ja sen jälkeen sinun on otettava yhteyttä henkilöön ja järjestettävä luovutus. Ja olet tehnyt kaksi ihmistä onnelliseksi – sinä ja onnekas vastaanottaja.

Leave feedback about this

  • Rating

Flying in Style: Explore the World’s Tiniest Jets! How Fast Is a Private Flight? Master the Skies with Your Private Jet License with Easy Steps! Top 8 Best Private Jet Companies Your Ultimate Guide to Private Jet Memberships!